Psykiatrisering av FRA-motståndet

Är FRA-motståndet ett psykiatriskt fenomen, mer populärt uttryckt helt enkelt ett tecken på att folk är sjuka i huvudet? Enligt en debattartikel av David Eberhard är FRA-motståndet bara ännu ett uttryck för den panikångest på nationell nivå, som han brukar skriva och föreläsa om. Eberhard vänder sig mot den sk trygghetsnarkomanin, överdriven rädsla och att folk är rädda för fel saker. Han har sina poänger, som att folk är rädda för pedofiler och skjutsar barnen till skolan - med resultatet att barnen kan bli påkörda utanför skolgrinden i trygghetsnarkomanins dagliga traffic jam.

Men när han psykiatriserar motståndet mot FRA-lagen är det i ett von oben-perspektiv som känns lite olustigt. Precis som vissa kända politiker avfärdar han FRA-motståndet med att folk är okunniga och rädda, dvs inte förstår sitt eget bästa och behöver en överhet som tänker åt dem.

Expressen: FRA-skräcken rena fantasier
http://www.expressen.se/debatt/1.1294664/fra-skracken-rena-fantasier

En lite roligare artikel handlar om att Svenska Kyrkan funderar över FRA-lagen och bikt. Kyrkan har kopplat in sina jurister för att se om FRA kan lyssna när folk biktar sig via telefon och Internet.

Aftonbladet: Svenska Kyrkan utreder FRA-lagen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3291381.ab

För att få något riktigt roligt får man gå till Grönköpings Veckoblad.

Grönköpings Veckoblad Bara skummisar ska avlyssnas
http://www.gronkoping.nu/index.php?action=las_text&id=1221053570

Citat: "Åtminstone vad Grönköping anbelangar, bör således debatten kunna läggas till handlingarna som en storm i ett vattenglas. "

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0