Idol 2008 jagar en ny Amanda Jenssen

Förr trodde jag att Idol 2008 jagade en ny Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen), nu vet jag. I gårdagens program genomsyrades det  mesta av Amandas förtjusande ande. Staden Lund presenterades som Amandaville med datoranimerade amanda-effekter. Idol vill påminna om att det var i Idol Amanda upptäcktes. Varumärket Amanda Jenssen är starkare än varumärket Swedish Idol och självklart vill de senare smittas av Amandas coolhet.

Mer anmärkningsvärt är hur tydligt man letade efter en ny Amanda Jenssen: -En idol ska inte bara kunna sjunga, den ska se ut som en idol, vara cool och ha "det", den ska ha potential att bli en världsartist. I fjol var det inte så farligt med lite bonnighet, bara man kunde sjunga.

Redan i auditionen, som sändes i går kväll, presenterades vi för en möjlig ny Amanda Jenssen. -Vet du att du är väldigt lik Amanda? -Ja, alla mina kompisar säger också det. Dolores, den originella tjejen med den kraftfulla jazzrösten, förklarades även vara en blivande svensk Amy Winehouse.

Visst vore det jättekäckt om Idol hittade en ny Amanda Jenssen! Vem vill väl inte göra det? Men ännu intressantare är att Amanda så starkt präglar årets Idol, i fjol var det ingen som snackade om att hitta en ny Markus Fagerwall!

Det här är förstås väldigt smickrande för Amanda och jag hoppas hon njuter.

2008-09-05 Metro Lars fick Idoljuryn på fall
http://www.metro.se/se/article/2008/09/05/09/2143-65/index.xml

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0