FRA-lagen och Telekompaketet

Att få använda Internet som man vill är en självklarhet för mig, andra bloggare och de flesta svenskar idag. Det är inte bara svenska FRA-lagen och Loggningslagen som hotar detta. Telekompaketet är en uppdatering av ett antal lagar, som EU är på väg att göra. Kort sagt så går Telekompaketet ut på att EU ska bestämma hur vi får använda Internet. Och EU är som alltid starkt påverkat av olika lobbygrupper, dvs storföretagens representanter.

SOS från Bryssel: Torpedera Telekompaketet
http://swartz.typepad.com/texplorer/2008/09/sos-fr%C3%A5n-bryssel-torpedera-telekompaketet.html


Citat: "Och som vi sett så många gånger förut så har upphovsrättsindustrin varit framme och pillat med förslag om att stänga av folk från Internet, blockera sajter och förbjuda olika nya sätt att använda Internet (som dom inte riktigt har kommit på hur man tjänar pengar på än). Andra aktörer har verkat för att göra det lättare för företag att processa personuppgifter utan begränsningar. "

Dagens Nyheter skriver om det svenska underrättelse-samarbetet med diktaturen Saud-Arabien:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=829757

Företaget UPS skickar advokat på en oförskämd bloggare, som klagat på deras service och jämfört företaget med Nazi-Tyskland.

Dagens Media UPS skickar advokat på bloggare efter naziattack
http://dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=189157

Men det finns hopp. Nu talar man om bloggbävningens makt och att bloggarna har en uthållighet, som gammelmedia inte har. Bloggarna behöver inte tänka på vad som säljer för stunden, utan kan driva frågor långsiktigt.

SvD FRA-lagen visar på bloggarnas makt - Ny rapport om "bloggbävningen".
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1745605.svd

Inte konstigt att etablissemanget försöker stifta nya lagar för att styra bloggarna! Men jag kommer att fortsätta skriva om det här, tills någon bänder tangentbordet ur mina kalla, döda fingrar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0