Efter FRA-lagen och blogg-lagen kommer loggningslagen

Socialdemokraternas sakkunnige Andreas Sjölander skriver i sin blogg att det inte blir någon blogg-lag, dvs EU-reglering av bloggandet. Läs själv här:

Det blir ingen "EU-reglering" av bloggar
http://www.andreassjolander.com/

Henrik Alexandersson skriver att segern är nära, eftersom högern går emot förslaget:

EU och bloggarna: Segern är nära
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/09/eu-och-bloggarna-segern-r-nra.html

Men slappna inte av, nu kommer loggningslagen! På många sätt är den ännu värre än både FRA-lagen och blogg-lagen. Man ska kartlägga exakt hur varenda individ använder sin dator. Dessa uppgifter sparas och kan tas fram om man misstänker något olagligt, tex piratkopiering. I händerna på en diktatur blir en sådan databas ett fruktansvärt vapen. Ericsson har i all tysthet lämnat ett anbud på ett sådant system för loggning av medborgarnas datoranvändning. Regeringen lägger fram förslaget i höst.

Idg.se Masslagring nästa heta stridsfråga
http://www.idg.se/2.1085/1.177783


Citat: "Den innebär att data om samtliga svenskars telefoni- och internetanvändning ska loggas och lagras hos operatörerna i minst ett år, för att kunna lämnas ut till polis och åklagare. Uppgifterna gäller bland annat vem som ringer, sms:ar eller mejlar med vem, när kommunikationen sker, var den sker och vilken typ av utrustning som används."

Om bloggsörjan bidragit till att FRA-lagen kommer att rivas upp och blogg-lagen stoppas, så är det nu dags att vända bloggsörjans blick mot loggningslagen. Regeringen ska inte få en chans att få igenom lagen utan pinsam publicitet.

Som så många andra skrev jag insändare, delade ut flygblad och talade på torgmöten - long ago and far away. Idag lever vi i en helt annan typ av samhälle. Bloggen är helt rätt, med sin fokusering på nutid och mänsklig anknytning får den stort genomslag i media. När flera bloggare drar åt samma håll händer det grejer och etablissemanget får hålla i hatten. Detta är förstås jättebra för demokratin. Folket ska övervaka staten och inte tvärtom!

Dagens tips till alla politiker: Come on, be a smarty! Brand yourself as a freedomparty!


Kommentarer
Postat av: Gubben

Som ordpolis har man inget att göra på din blogg, förutom detta som jag hittade:Ericsson har i all tysthet lämnat ett anbudAvsågs måhända "gett en offert"? Eller var Ericsson en villig köpare?

2008-09-06 @ 03:06:11
Postat av: Roger Krook

Gubben: Ha ha, självklart heter det ge en offert eller offerera. Jag har själv skrivit många offerter i mina dagar. Antingen dör man eller så blir man idiot. ;)

2008-09-06 @ 12:40:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0