Bloggsörjan mot FRA-lagen och blogg-lagen

Den särskrivande bloggsörjan fortsätter att larma och göra sig till, påhejad av kärringar och idioter. FRA-lagen är det stora hotet mot hela vårt samhällsbygge. Efter FRA-lagen kan det komma RFID, GPS, biometri och annat "nyttigt" för att kartlägga, registrera, övervaka och analysera medborgarna. Den anarkistiska strukturen i bloggosfären (oavsett partifärg) gör att den kan reagera och publicera sig på några timmar, nej minuter. Det behövs inga möten där man ska enas om ett uttalande, alla får skriva när, var och hur de vill.

Skräms politkerna av denna okontrollerbara kraft? Ärligt talat tror jag att politikerna inte fattat hur den nya tekniken fungerar. Jag har själv varit politiker (antingen dör man eller så blir man idiot) och det är inte alltid politiker hamnar där de hamnar på grund av kvalifikationer. Detta är faktiskt en styrka hos politiken, lekmännen ska ta en del av makten från ämbetsmän, militärer och tekniknördar. Samtidigt blr det problem när en politiker med en drucken papegojas envishet upprepar "det gäller bara yttre hot", utan att kunna ett smack om routers, anonymiserare eller webbtjänster. Till slut kan det uppstå en helt absurd situation, då lekmannapolitikern avfärdar forskarlarm med att akademiker inte fattar något.

Detta alltså om FRA-lagen. När det gäller blogg-lagen, så tycks de svenska politikerna vara ganska vakna. Däremot tycks stofilerna i EU ändå vara på väg att tvinga på oss en helt vansinnig lag. Men underskatta inte bloggarnas kraft...

Förr skulle man bara bygga personligt varumärke, nu ska man bygga nätbaserat sociogram också. Mitt intresse för en viss blond 19-åring, med universums vackraste ögon, gör mig till en klockren stalker. Det handlar alltså inte om vad man skriver, utan vilka bloggar, forum och andra sajter man kommunicerar med mycket och ofta. Jag är ändå lyckligt lottad, en stalker blir  i motsats till terroristen inte utlämnad till CIA. Var rädd om ditt sociogram, det är en del av din personlighet!

Dessa ödesfrågor uppmärksammas i pressen:

Aftonbladet: Snart omöjligt blogga anonymt
http://aftonbladet.se/nyheter/article3249069.ab

Aftonbladet: FRA-lagen kan kartlägga alla svenskar
http://www.aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article3244012.ab

Svd EU:s terrorlistor underkänns
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1658095.svd


Protestera idag - imorgon kan det vara förbjudet!

Kommentarer
Postat av: Mike

Säg inte det broder.

Hur vet du att dina överlevnadsbehov inte kolliderar med statens syften den dagen resurserna tar slut.Koncentrationsläger för alla.Klona fram en ny slavras.Exponera Bilderberger.Exponera Nwo

2008-09-05 @ 01:14:17
Postat av: Mike

Broder / Syster Sak samms = Jorden Rund.

2008-09-05 @ 01:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0