FRA-lagen, Telekompaketet, blandband och våra barn

Telekompaketet är inte helt lätt att förstå sig på. Opassande gör en pedagogisk jämförelse med blandband. Att stänga av ett hushåll från Internet pga fildelning idag, vore som om man skulle ha satt en familj i husarrest igår, för att mormor spelat in ett blandband.

Opassande
http://opassande.se/index.php/2008/09/21/telekompaketet-reagera-fore-den-24-september/

Mark Klamberg försöker förklara Telekompaketet så här: Europas socialdemokrater, liberaler och konservativa lägger grunden för privat elektronisk övervakning av enskilda.

Klamberg
http://klamberg.blogspot.com/2008/09/europas-socialdemokrater-liberaler-och.html

Själv är jag politiskt inkorrekt genom att jag är MOT "fildelning" i betydelsen omfattande stöld av upphovsrättsskyddat material. Klart kompositörer, musiker och andra ska ha betalt! Men egentligen spelar det ingen roll om man tycker piratkopiering är ungdomligt fräckt eller bara egoistiskt. Det handlar om större saker än så, det handlar om vilket samhälle vi vill ge våra barn. När jag talar om våra barn menar jag allas våra barn, alltså kommande generationer, oavsett om man själv har eller kommer att få egna barn. Det vi gör och inte gör idag bygger morgondagens samhälle.

Egentligen är FRA-lagen, Blogglagen, Loggningslagen och Telekomlagen väldigt enkla att förstå sig på: Antingen vill man bygga ett övervakningssamhälle, där underrättelsetjänster och kommersiella intressen övervakar oss, eller så vill man det inte. Det är bara att tänka efter: Vilket samhälle vill vi bygga för dem som lever imorgon?

Själv struntar jag fullständigt i om FRA övervakar mig på nätet. Det är andra saker som gör mig kränkt och mina innersta tankar och känslor skriver jag ändå om på den här bloggen, så vem som helst kan läsa. Frågan är inte om man är lättkränkt, frågan är vilket samhälle man vill att ens politiska representanter ska bygga.

DEMONSTRATIONER OCH BLOGGBÄVNINGAR

Efter skotten i Ådalen marscherade tiotusentals människor genom Stockholm, till tonerna av mollstämda trummor. De röda fanorna hade svarta sorgflor. Ingen sade ett ljud. Denna sammanbitna vrede var mer imponerande än kravaller och huliganism. Så imponerande att den borgerliga regeringen föll och det tog över 40 år, innan Sverige fick en ny borgerlig regering.

Kommer dagens borgerliga regering att rida ut FRA-stormen? Väljarna tror inte på alliansen, skriver DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=830831


Idag demonsterar folk inte alltid på gatorna, men de visar på andra sätt att de fått nog. Precis som den tysta demonstrationen efter skotten mot de strejkande arbetarna skrämde den tidens politiker, så skrämmer dagens former av opinionsbildning dagens politiker. Enligt obekräftade rykten hoppas politikerna att FRA-frågan ska bli uttjatad,  att nya saker ska ta över uppmärksamheten i media.

Men: Genom den nya, unika maktfaktor som bloggosfären utgör, så kommer detta inte att hända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0