Amanda Jenssen är bättre än Idol

Att Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) är en stor stjärna används nu tom som ett argument MOT Idol: Visserligen fick Amanda Jenssen sitt första genombrott via Idol, men programmets verkliga syfte är att dra in pengar, inte att skapa stora stjärnor. De senaste dagarna har "idolerna" Idol fått fram framställts som verkliga förlorare, en del tycks även själva anse att programmet inte gav dem någon karriär. Marie Picasso har tydligen slutat ge intervjuer och jag förstår henne, när pressen beskriver henne som en riksloser.

Samtidigt: I rampljuset står Amanda Jenssen, obekymrad och oberörbar. Om någon har nytta av någon så är det Idol som har nytta av Amanda. Trots all kritik mot programmet så har många ett hopp om att det kanske, kanske ska komma fram en ny Amanda. Jag själv kan inte låta bli att se programmet. Igår var det en tjej med väldigt snyggt rött hår, en Janis Joplin-imitatör och en lågmäld trubadur, som verkade lovande. Annars var det väl den vanliga blandningen av mediokra karaokesångare och rena pajasfigurer. Somliga tror att auditionerna är fejkade, men talangjakter har alltid funnits och deltagarna har alltid haft varierande klass. Pop-Sixten, en av branschens absolut sämsta sångare, upptäcktes av EMI när han medverkade i en lokal talangjakt på Åland. Ibland kan kalkon bli kult, men det är undantaget som bekräftar regeln.

Jag kommer på mig själv med att sitta och sakna den gamla Idol-juryn, men det är nog för att de är så förknippade med vissa Hallelujah-moments.

2008-09-04 HD Elak Idoljury? Inte värre än den förra!
http://hd.se/noje/torgny-nilsson/2008/09/04/elak-jury-inte-vaerre-aen-den/

Citat: ""Idol" måste kännas verkligt, annars skulle vi knappast intressera oss för ett gäng mer eller mindre begåvade coverartister. Men för TV 4 är det tittarsiffror och i förlängningen reklamintäkter, för skivbolaget Sony BMG tittarisffror snabba skivförsäljnings-, ringsignals- och förlagspengar som gäller. Att hitta en Darin eller en Amanda Jensen är en bonus, men det är inte vad det handlar om. Underhållningsvärdet i programmet är allt."

2008-09-02 Vimmerby Tidning Formidabel succé för stadsfesten i Eksjö (Debatt)
http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/28964/1/87/

Citat: "Amanda Jenssen på stora scenen på Stora Torget var inte heller fy skam. Hon har ju en alldeles underbar röst och ett overkligt fantastiskt framförande. Hon har chansen att bli en världsartist..."

Kommentarer
Postat av: Opalen!

Asså, nu har man läst dina "små" inlägg om Amanda hur länge som helst.

Och jag måste säga att vore jag Amanda skulle jag vara orolig.

Du verkar vara en potentiell stalker!!

2008-09-06 @ 08:59:52
Postat av: Roger Krook

Opalen: Bra, då är du, jag och FRA överens om mitt personliga sociogram! Because I love her too much, baby! ;)

2008-09-06 @ 13:05:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0