Den villkorslöst älskade Amanda Jenssen

Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) uppträdde häromdagen förkyld på en spelning, Heden i Göteborg.  Alla kan bli förkylda, men det intressanta är hur olika folk uppfattar sådant. En del tyckte bara det var dåligt, andra tyckte att hon var sötare än vanligt när hon var förkyld, fast det förstås var synd om henne när hon var sjuk. The show must go on och en sann artist ställer aldrig in.

2008-09-07 GP: SKTF tar rocksvängen till de unga
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=443404&ref=puff

Jag var inte på Heden, men jag tycker att videon till White Christmas är speciellt förtjusande för att Amanda har röd näsa i vinterkylan. När man älskar någon så älskar man allt hos den personen, även "felen". (Men det är ju inte ens något fel att vara sjuk eller ha röd näsa.)

Moderskärleken (föräldrakärleken) är väl den enda kärleken, som är helt villkorslös. Modern tycker inte om sitt barn för att det har vackra ögon, modern tycker om sitt barn för att modern inte kan låta bli. Med noll ögon, ett öga, två ögon, ja tom med ett tredje öga, blir barnet lika älskat. Detsamma gäller kanske en katt. Om katten blir gammal och sjuk tycker vi inte sämre om den för det, snarare tvärtom. En svanslös katt väcker lika mycket kärlek som ett felfritt exemplar.

Men ibland visar även den negativa kritiken amandofil kärlek: Amanda skulle inte behöva arbeta när hon är sjuk, publiken var dålig, reklamen för spelningen var dålig, vädret var dåligt och spelningen matchade inte Amandas storhet. Då kan även negativ kritik vara riktigt gullig!

Den supercoola Amanda i Sommarkrysset är inget man kan möta i tvättstugan. Hon är en dröm, destillerad och tappad på flaska, det sensuellaste Herren Sebaot skapat. Hur reagerar folk på den uppenbarelsen? Även här väckte hon blandade känslor, några blev helt begeistrade och andra trodde något inte var som det skulle. När idolen uppenbart poserar eller spelar en roll, vill många veta hur idolen "egentligen" är. And that's how paparazzi was born.

Ett annat uttryck för viljan att komma idolen "innanför skinnet" är alla hemma-hos-reportage, som alltid har varit populära. Här är ett gammalt sådant från idoltiden i tv4, som lagts upp på Youtube:

Hemma hos
http://www.youtube.com/watch?v=2-4Z27EkN2c

TV4 BLOCKERAR AMANDA PÅ YOUTUBE

Apropå Youtube, så har TV4 AB (enligt texten som kommer upp på Youtube) blockerat några av Amandas populäraste klipp på Youtube, med åberopande av sin upphovsrätt. Om det är någon som höjt intresset för TV4:s Idol, så är det Amanda Jenssen - och dessa klipp är ju rena reklamfilmerna för Idol. Den enda rimliga förklaringen måste vara att Tv4 på något sätt själva vill tjäna pengar på klippen och att de uppfattar Youtube som konkurrens, eller? Att Tv4 bara blockerar några av klippen  verkar föga konsekvent och jag har svårt att förstå hur detta skulle kunna göra Tv4 populärare bland Amandas fans och på något sätt generera ökade inkomster för Tv4. Men någon uträkning måste det väl finnas bakom denna åtgärd? Och varför just nu, när Idol 2008 startat?

Om jag ändå ska säga något positivt om Idol 2008, så var "den nya Amanda" Dolores riktigt cool när hon kom ut med sin guldbiljett. Då kan man komma på tusen olika saker att säga, men Dolores sade: -Mazel Tov!

Det var nästan i klass med Amandas "Praise the Lord!". Men bara nästan. Det finns bara en Amanda och vi kommer aldrig att få se någon ny Amanda. 

Kommentarer
Postat av: Ellen

Efter spelningen sa hon att hon egentligen skulle ställt in, varför hon inte gjorde vet jag dock inte.

Har en liten mp3-fil med amandas röst inspelat ifall du vill höra, de är läskigt hest fastän de nog är den ohesaste meningen hon lyckades säga.

Rapport kommer även upp på bloggen inom kort :)

2008-09-07 @ 19:44:43
URL: http://amandalover.blogg.se/
Postat av: Roger Krook

Ellen: Klart en sångerska måste få ställa in om hon är riktigt hes, men artister brukar ju säga "The show must go on." Ser fram emot din rapport! :)

2008-09-08 @ 14:44:51
Postat av: Ellen

Som finns uppe nu :)

amandalover.blogg.se

rapporten då

2008-09-08 @ 15:58:14
URL: http://amandalover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0