Amanda Jenssen in the cloud with diamonds

Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) måste, som alla vi andra, leva och verka i Molnet. (Se förra inlägget.) Hur bra är Amanda et al på detta? Det här är mina små funderingar, andra fans kan tycka annorlunda.

IRL

Paradoxalt nog blir IRL viktigare, när vi har ett överflöd av kontakter i cyberrymden. Att träffa någon IRL känns då som verklig lyx. Därför är det helt rätt att Amanda Jenssen satsar så mycket på konserter, festivaler, signeringar och andra evenemang där hon möter fansen öga mot öga.

BDB/BLOGG

Amandas BildDagBok fungerar som en blogg. Bilderna gör att det skapas en känsla av att det är på riktigt. En katt på bild blir mycket verkligare än en text som beskriver en katt. Jag tycker Bilddagboken är en fullträff och kollar den girigt med Bloggkoll för att inte missa något nytt inlägg. Marknadschefen är tydligen också nöjd med framgången mätt som besökare, klick och vänner.

Amandas BDB känns verkligen som Amanda. Jag är helt säker på att Amanda skriver kommentarerna själv. Bilderna tycks komma från både Amanda och hennes personliga fotograf Severus.

HEMSIDA

Att göra en hemsida är lite otacksamt, den kan upplevas som statisk information och därigenom totalt ointressant. Kanske är hemsidans viktigaste uppgift att visa vägen till BDB, Youtube och Amandas produkter.

YOUTUBE

Det mesta på Youtube (inklusive konsertklippen) är troligen olagligt enligt upphovsrättslagens bokstav. I praktiken är Youtube ett fantastiskt verktyg för gratis marknadsföring, där fansen gör det mesta jobbet. Här kan man hitta teveinslag och se klipp från alla konserter man missat.

Idag "youtubar" folk, precis som de googlar, så Youtube är säkert en mycket viktig resurs för att nå ut med budskapet om Amandas storhet.

En stor fördel är att man lätt kan länka till Youtube från bloggar, forum och kommentarer - och få in lite ljud och bild i sin text. Man slipper beskriva Amanda, man kan enkelt visa hur hon ser ut och låter.

AMANDOSFÄREN

Forna tiders välstrukturerade fanklubbar och usergroups är ersatta av informella, platta nätverk där ingen tar order av någon, men där man lägger en stor del av sin fritid på att propagera för sitt favoritoperativsystem eller sin favoritidol. Mycket av marknadsföringen av artister görs idag "utanför huset" av sådana informella, smått anarkistiska nätverk.

Amanda-rörelsen är ny och relativt liten, men det finns en kärna av hårt arbetande hardcorefans. Bloggar kommer och går, men amandosfären växer och fler och fler icke-fanatiker skriver om Amanda i bloggar och forum. Amandas fans har uppmärksammats för att vara ovanligt välanpassade till Molnet och därigenom något av senmodernitetens avantgarde.


SLUTORD

När jag såg Amanda Jenssen sjunga Swing it, magistern! insåg jag en sak: Hon är det vackraste som existerar i universum.

På andra plats kommer Hästhuvudsnebulosan.

På tredje plats kommer kvinnorna på planeten Ixtlan. Kvinnorna på Ixtlan har inget som inte kvinnorna på Jorden har. Men det dom har, det har dom på Ixtlan.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt att ha dej och dina amandofila och andra allmänt filosofiska inlägg tillbaks. Hoppas du haft en behaglig tid under din "långa" vila.

2008-10-23 @ 08:47:44
Postat av: Sasty

Ser att formen är minst lika bra som någonsin tidigare - inläggen lämnar efter sig den där glada varma Krook-känslan. Till och med i det förra cloud-inlägget lyckades du klämma in lite amandaismer. Bra jobbat!Och apropå det där med att "leva normalt, vilket framförallt innebär att skriva amandofila inlägg" kanske man skulle vidareutveckla det och säga att "jag skriver amandofila inlägg, alltså finns jag". Vad blir det på latin?På tal om möten IRL: vissa medlemmar i amandosfären fick tillfälle till tio minuters samtal med Amanda i går kväll. Det var....fullkomligt fantastiskt fatktiskt.Hoppas att din fot också mår bättre nu.

2008-10-23 @ 10:37:38
Postat av: Roger Krook

Anonym: Tack!

Sasty: Tack! Får man någon rapport från era äventyr, eller är det hemligt? Och idag mår jag mycket bättre, konstigt vore det annars eftersom amandophilia is good for anything that ails you! :)

2008-10-23 @ 15:59:12
Postat av: Sasty

Amandophilia KAN ha botat min pollenallergi så att foten blir bättre nu förvånar mig inte. Beträffande din fråga: mejlar dig på adressen du har angiven här på sajten.

2008-10-24 @ 10:40:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0