Finns det ett Idol efter AJ?

Finns det ett Idol efter Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen)? Man talar om en Amanda-effekt, att Amandas framgångssaga bevisat att programmet kan hitta superstjärnor. Andra tycker Idol känns platt och trist utan Amanda Jenssen och den gamla juryn. Att blixten ska slå ner på samma ställe två gånger är inte troligt, att Idol 2008 ska hitta en ny Amanda Jenssen är inte heller troligt.

Slumpen har inget minne. Att blixten ska slå ner där den slagit ner förut är lika sannolikt som för alla andra platser. Att Idol ska hitta en blond tjej från Lund som gör pangsuccé är lika sannolikt oavsett om det hänt förut eller inte.

Man kan använda sannolikhetskalkyl för att slå vad om hur årets vinnare i Idol ser ut. Kanske blir det en man från Lund den här gången? Kolla Aftonbladet här:

2008-09-03 Aftonbladet Maktskifte i Idol - i år vinner en man
http://www.aftonbladet.se/spel/article3240203.ab

DN har en intressant karta över idolplaneten. I princip är det bara Grönland och Västafrika som inte har Idol! Snacka om globalisering! Framgången förklaras med att drömmen om Askungen som blir drottning finns hos alla människor.

20008-09-03 Dagens Nyheter Senaste nytt från Idolplaneten
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=823636

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0