Amanda Jenssen International

När Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) är borta dansar katten på bordet. Dessutom har en och annan ute i världen råkat upptäcka den för dem okända svenska sångerskan. Amanda Jenssen har ju inte lanserats utomlands och ett av få sätt att upptäcka henne är via musikbloggen Aurgasm. Att hitta Amanda på Youtube är ju svårt om man inte vet vem man ska leta efter. Vet man vem man ska leta efter är det å andra sidan lätt att hitta smakprov på Amandas musik. Idag är det en norsk och en amerikansk blogg, som berättar om sina nyfunna musikaliska smultronställen.

Jeg heter Stine Andrea Holmlund
http://stineandreaholmlund.blogg.no/1222424453_amanda_jenssen__sveri.html

The Misfits
http://rockinnickie.wordpress.com/2008/09/24/amanda-jenssen/

Tv4 har en artikel angående Ganetz bok om genus och sexualitet i talangjakter (se gårdagens inlägg). Trots allt tal om unika och crazy personligheter i år, så har Idol-Dolly, Crazy-Nils, Lill-Janis, den sympatiske kocken från ifjol, alla äldre och de allt för avvikande försvunnit när det är dags för kvalveckan. Med ett par undantag är de som går vidare i kvalveckan unga eller mycket unga människor, som passar in i mainstreampopens värld. Själv trodde jag på att Idol i år satsade på lite dramatik med udda deltagare, oavsett om dessa skulle åka ut tidigt eller sent i tävlingen, men så blev det knappast.

Nyhetskanalen
http://nyhetskanalen.se/1.644982/2008/09/26/idol_slar_fast_konsrollerna

Media- och genusforskaren Hillevi Ganetz fick alltså rätt, när hon förutspådde stereotypa könsroller inom realityserien. De höjda krav man talade om när Idol 2008 startade, var tydligen krav på potential för mainstreampop och inget annat. I fjol var Amanda yngst med sina 18 år. I år är flera deltagare 16 år och man kan fråga sig hur de kommer att klara pressen och uppmärksamheten. Idol-Anna har enorma förväntningar på sig och det är inte bara fördelar med att vara klassens primus. Jag vet inte om hennes nerver och speciella röst kommer att hålla genom hela tävlingen och alla olika moment, men jag önskar henne naturligtvis all framgång.

Eftersom mina favoriter redan är borta, så vet jag inte om jag kommer att följa Idol i år. Men programmets koncept gör att det lätt blir spännande, börjar man följa tävlingen vill man se hur det går för deltagarna man lär känna. Den rödhåriga primadonnan, den mörka soulsångerskan och den finurlige trubaduren är alla mer än bara kloner från kändisskolan. Om de får vara kvar till fredagsfinalerna kanske det kan bli underhållande.

Men någon ny Amanda? Jag säger ingenting, så har jag ingenting sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0