Amanda Jenssen for Grammis!


Bild: Grammisgalan. (Det är inte Greta Garbo, det är Amanda Jenssen!)

Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) har redan varit på Grammisgalan en gång, men den gången (2008) stod hon för underhållningen. En debutant stod på scenen inför musikbranschens innegäng i Globen och drygt en miljon (1,065,000) tevetittare. Grammis.se skrev: "En av de stora snackisarna var Amanda Jenssens debut i stora sammanhang. Iförd en röd paljettklänning charmade hon hela Globen med sin sköna "Do you love me". "

Redan den 1 december 2007 skrev Billy Butt i Sourze:


"Amanda Jensen är årets stjärna. Jag tippar nu att hon kommer att vinna flera Grammys för sin första platta - "Bästa Nykomling", "Bästa album", "Bästa Låt" - bästa allting... You name it! Vänta ska ni få se att jag har rätt. "

Och här har vi visst någon brud som skulle uppträda förra gången:
http://www.grammis.se/default.asp?page=101 


Rösta på Amanda!

Amanda Jenssen är nominerad till dessa Grammisar 2009:

1. Årets album
2. Årets kompositör (går ej att rösta på)
3. Årets kvinnliga artist
4. Årets låt
5. Årets nykomling

För att rösta på Amanda behöver du en fungerande e-postadress. Du röstar från Grammisgalans hemsida och bekräftar sedan varje röst genom att klicka på en länk i den e-post du får från Grammisgalan. Du får alltså göra detta fyra gånger. Klart som korvspad, eller hur?

Klicka här: http://vote.grammis.se/Bild: Grammisgalan


Kommentarer
Postat av: johnnybg

Nu blev jag lite nyfiken och grottade lite i försäljningslistan... KMD är årets album hittills, om man ser till skivförsäljning. Det har delats ut 6 st svenska platina, men inget album har därefter legat kvar på Sverigetopplistans övre halva så länge som KMD. Möjligen kan någon av de som ligger högt uppe på listan nu sälja platina snart, men det är bara 16 veckor kvar av året, så det är mycket troligt att KMD blir det mest sålda albumet 2008.

2008-09-10 @ 22:52:22
Postat av: Sasty

Haha, räknade nästan ut att Krooks inlägg skulle generera någon slags statistisk djupdykning från vår amanofile-riksnörd! Och självklart betyder det mycket för Amandas chanser att hon både är populär i branschen och bland skivköparna. Numera är det ju en kombination av juryröster och "folkets röst" som avgör vem som går hem med en grammis.Själv grottade jag ner mig i textförfattarpriset. Även om jag tycker att Amandas texter är bra så är jag själv tveksam om de än så länge håller sådana kvaliteter att en vinst (eller ens en nominering) skulle vara motiverad. Och det är ju svårt att nå poetiska höjder på ett språk som inte är ens modersmål.Kollade därför vilka som vunnit textförfattargrammisen senaste tio-femton åren eller så, och det är för det mesta en man som skriver på svenska. De som sticker ut är Nina Persson och Anna Ternheim som båda skriver på engelska. Vi får se om det blir mer blandat utslag framöver när folket får säga sitt - det är ju ännu en nymodighet.Hur som helst, för Amanda gäller det att först bli nominerad innan hennes många fans kan påverka utgången. Förra året presenterades nomineringarna 4 december så det är ett tag kvar.

2008-09-11 @ 01:24:26
Postat av: Roger Krook

Tack för era kommentarer! Det troliga är kanske att hon får Grammisar för åtminstone årets album och årets nykomling? Bra, då gäller det att hålla tummarna för nomineringen och sedan samla massorna till telefonröstningen!

2008-09-11 @ 14:45:15
Postat av: XONX

Trevligt :P

2008-09-11 @ 14:47:39
URL: http://xonx.blogg.se/
Postat av: Gubben

Ang. årets textförfattare, det finns ju knappt något motstånd.Dock en fras som jag fastnat för, Maggios: Situationen är så sjuk.Jag har ännu inte bestämt mig om den är bra, dålig eller genial.

2008-09-12 @ 23:57:52
Postat av: Roger Krook

Gubben: Ja, och Årets kvinnliga artist och Årets liveakt borde väl också vara möjligt?

2008-09-13 @ 12:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0