666 - Satan, Antikrist och Den Falske Profeten

En flicka har fått 666 (eller 0666) som den sista delen av sitt personnummer. Föräldrarna (som tydligen inte är hårdrockare) vill att deras barn ska slippa gå omkring med Vilddjurets nummer.

Alla känner till Vilddjurets nummer 666 sedan Iron Maidens album The Number of The Beast släpptes 1982. Många tror att Vilddjuret är Djävulen, men så enkelt är det inte. Vi ska gå till profetian i original, för att se vad den egentligen handlar om. Uppenbarelseboken är apokalyptisk, den handlar om hur den här världen går under och en ny, bättre värld kommer istället:


 ...den heliga staden Jerusalem, som kom ner ur himlen från Gud, full av Guds härlighet. Och den lyste som den dyrbaraste ädelsten, som en kristallklar jaspis....Guds och Lammets tron ska stå i staden, och hans tjänare skall tjäna honom....Och de ska vara kungar i evigheters evighet. 

  

Först kommer vi att gå in i en mörk och ond tid, som styrs av den personifierade ondskan eller Antikrist. Apokalyptiska kristna och diverse konspirationsteoretiker ser tydliga tecken på detta i vår tid. Den viktigaste förutsättningen för Antikrists välde är att hela världen kan styras som en enhet. I vår tid har detta blivit möjligt framförallt genom den globala ekonomin. Politiskt så har världen blivit mer enhetlig genom FN, internationella överenskommelser och USA:s ekonomiska, kulturella, politiska och militära dominans. 

  

Det första beviset skulle vara att detta samhälle står för motsatsen eller "anti" till allt som Kristus står för. Vår tid präglas, om man är pessimistisk, av rå kapitalism, utslagning, ökade klyftor, utsugning, barnarbete, svältlönefabriker, självförhärligande, girighet, egoism, förakt för svaga osv, dvs värderingar som är motsatsen eller "anti" till det ursprungliga kristna budskapet.  

  

Uppenbarelseboken brukar användas för att bevisa att Antikrist bara kan uppträda i vår generation. Först nu finns den teknik, som Bibeln talar om. Det talas om två odjur, där det första kan ses som Antikrist och det andra som Den Falske Profeten. Odjuren är inte Satan (som tidigare i Uppenbarelseboken tillsammans med sitt anhang störtats ned på jorden), utan hans ställföreträdare. Numret 666 hör egentligen ihop med det andra odjuret eller Den Falske Profeten. Ibland ses Satan, Antikrist och Den Falske Profeten som en ond treenighet. Det berömda avsnittet om det andra odjuret och talet 666 lyder sålunda: 

  

Och det gör stora tecken, det låter t.o.m eld falla från himlen ned på jorden i människornas åsyn. Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge levande ande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade. Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666. 

  

Med lite kreativitet kan man läsa in mycket om dagens samhälle i dessa rader. Vad är elden från himlen, odjurets talande bild och märket som krävs för att köpa och sälja? Helt klart handlar det om en världsregering, som är Satans ställföreträdare och tillbeds av alla människor. Alla generationer har ansett sig vara den sista före Kristus återkomst och hittat stöd för detta i Bibelns profetior.

  

Vilddjurets (odjurets) märke eller tal har tolkats som streckkoder, certifikat, id-chips eller som e-handel och datoriserad distribution. För att kunna leva i samhället och deltaga i handeln måste man ha detta märke på högra handen eller i pannan. En tolkning är att det handlar om en streckkod, en annan att det handlar om en implanterad givare.


Enligt religionsforskarna handlar profetiorna om skribenternas egen tid. Odjuren i Uppenbarelseboken skulle tex kunna identifieras som romerska kejsare. Profetiorna är därför inga bevis, men det hela är onekligen en bra historia. 

  

Aftonbladet 666
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3268645.ab

Svenska Dagbladet 666
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1683015.svd

Dagens Nyheter 666
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=825505 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0