Sprithumor

Ibland vill man använda speciella drycker för att fira speciella tillfällen typ Amandas namnsdag. Hur blandar man en amandofil cocktail eller drink? Hallonsoda och Amarulalikör torde inte kunna undvikas. Helhetsintrycket bör dessutom motsvara det amandofila budskapet om transcendent skönhet, kärlek och musik.

Det allra enklaste är att blanda likören och hallonsodan. Jag brukar bjuda på melonlikör och cider som lågbudget välkomstdrink, det smakar väldigt exklusivt om man inte avslöjar receptet. Egentligen ska det vara champagne istället för cider, men även det är ju ett enkelt recept.

Nästa steg är en cocktail. Varför inte utgå från kungen av cocktails, Christer Petterson: 4 cl Baileys Irish Cream och 4 cl Explorer Vodka? Hälften likör och hälften vodka gör att det blir starkt och lagom sött. Bör fungera med 4 cl Amarula Cream och 4 cl Renat. (Mitt favoritbrännvin.)

Hur går man sedan vidare, om man vill späda ut denna cocktail? Det finns åtminstone två vägar: Grädde och hallonsoda.

Med vispad grädde bör det bli lent och smaskigt. Man kan blanda whisky, kakaolikör och grädde eller vodka, kaffelikör och grädde osv. Amarula Cream, vodka och grädde bör därför fungera.

Amarula Cream, Renat och Hallonsoda är en drink på klassiskt tema: 1 söt sprit, 1 sur sprit och en drinkmixer. Blanda 4 cl Amarula Cream och 4 cl vodka. Häll över hallonsoda till angenäm styrka och smak.

Detta är bara lite allmänna funderingar. För att skapa en perfekt cocktail eller drink kan det behövas en hel del praktiska experiment.


Kommentarer
Postat av: Sasty

Krook, har du möjligen läst bland Emmys bloggkommentarer om våra planer på att komponera en hallonsodedrink? Just ikväll håller vi nämligen på med detta. Och så läser vi ditt inlägg. Vad ska man annars säga mer än - "heeeeelt sjuuuukt".När drinken är färdigkomponerad ska den för övrigt döpas till Mandy Manson.

2008-11-13 @ 21:40:32
Postat av: Sasty

Nu har vi svaret! En sexa Mandy Manson består av:3 cl Bacardi Grand Melon

3 cl Cointreau

HallonsodaServeras i highballglas med is.

2008-11-13 @ 23:48:22
Postat av: Sasty

Just ja, det ska vara 1 cl lime i också! För att balansera sötman.

2008-11-13 @ 23:54:53
Postat av: Roger Krook

Sasty: Självklart läser jag era bloggkomentarer! :) Tack för receptet ovan, nu ska jag skriva ett nytt inlägg om sprithumor!

2008-11-15 @ 12:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0